Dolcela cimet rolice


Sreća dolazi u obliku rolica. Dodajte malo ljubavi, ubacite cimet i gledajte kako nastaje čudo. Uživajte u neodoljivim Dolcela cimet rolicama.

Sastojci

ZA TIJESTO:

  • 1 Dolcela Cimet rolice
  • 1 Dolcela Instant kvasac
  • 130 ml tople vode
  • 1 jaje
  • 40 ml ulja (ili otopljenog maslaca)

ZA NADJEV:

  • 50 g Dolcela Cimet šećera
  • 40 g kristal šećera (ili smeđeg)
  • 80 g maslaca sobne temperature

ZA PREMAZ:

  • 2–3 žlice mlijeka
  • 100 g krem sira (ili mascarponea)
  • 30 g omekšalog maslaca
  • 30 g šećera u prahu
  • 1 žličica arome vanilije

Priprema

1. Izrada tijesta

  • U zdjelu ulijte toplu vodu i dodajte instant kvasac. Promiješajte.
  • U veliku zdjelu stavite sadržaj Dolcela Cimet rolice mješavine.
  • Dodajte jaje i ulje (ili otopljeni maslac).
  • Ulijte vodu s kvascem i zamijesite glatko tijesto.
  • Pokrijte i ostavite da se diže 45–60 minuta.

2. Priprema nadjeva

  • Pomiješajte omekšali maslac, Dolcela Cimet šećer i kristal šećer.
  • Miješajte dok ne dobijete glatku, mazivu smjesu.

3. Oblikovanje rolica

  • Razvaljajte naraslo tijesto u pravokutnik.
  • Premažite nadjevom.
  • Zarolajte tijesto i narežite 10–12 rolica.
  • Posložite ih u lim i ostavite 15–20 minuta da narastu.

4. Pečenje

  • Pecite na 180°C oko 20–25 minuta, dok ne porumene.
  • Ostavite da se malo ohlade.

5. Premaz

  • Pomiješajte krem sir, maslac, šećer u prahu, vaniliju i mlijeko.
  • Miješajte dok ne dobijete glatku glazuru.
  • Premažite mlake rolice.

Savjeti

Ako nemaš svježi nar, možeš koristiti 100% sok od nara iz trgovine. Za dodatnu svježinu u kremu možeš dodati i malo limunovog soka ili korice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ostali recepti