Slatka čarolija počinje jednim narom. Zrnca poput rubina, malo svježine i kremasta punina spajaju se u tortu koja izgleda kao dragulj na stolu. Uživajte u torti s narom koja donosi eleganciju svakom zalogaju.
Sastojci
ZA BISKVIT:
- 4 jaja
- 150 g šećera
- 150 g brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 50 ml ulja
- 1 žličica arome vanilije
ZA KREMU:
- 400 ml vrhnja za šlag
- 250 g mascarponea ili krem sira
- 100 g šećera u prahu
- 200 ml soka od nara (svježe iscijeđenog ili 100% soka)
- 1 Dolcela želatina (listići ili u prahu)
ZA PRELJEV OD NARA:
- 200 ml soka od nara
- 2 žlice šećera
- 1 žličica gustina (razmućena u malo vode)
Priprema
1. biskvit
- U zdjeli miksajte jaja i šećer dok ne postanu pjenasti.
- Dodajte ulje i vaniliju.
- Prosijte brašno i prašak za pecivo te lagano umiješajte.
- Ulijte u kalup i pecite 20–25 min na 180°C.
- Ohladite u potpunosti.
2. KREMA
- Vrhnje za šlag izmiksajte do pola.
- Dodajte mascarpone i šećer u prahu pa izmiksajte do čvrste, glatke kreme.
- Želatinu pripremite prema uputama i umiješajte u topli sok od nara.
- Kada se sok malo ohladi, lagano ga umiješajte u kremu.
- Dobit ćete ružičastu, svilenkastu kremu s osvježavajućim okusom nara.
3. Oblikovanje torte
- Na ohlađeni biskvit stavite cijelu kremu.
- Poravnajte i stavite u hladnjak na 2–3 sata da se stisne.
4. PRELJEV OD NARA
- U lončiću zagrijte sok od nara i šećer.
- Dodajte gustin razmućen u malo vode.
- Kuhajte minutu-dvije dok se ne zgusne.
- Ohladite i nježno prelijte preko ohlađene kreme.
5. završni dodir
- Pospite obilno zrnima nara za hrskavu svježinu.
- Po želji dodajte listiće mente.
- Ostavite još 1 sat u hladnjaku prije posluživanja.
Savjeti
Ako nemaš svježi nar, koristi 100% sok od nara iz trgovine.
Za dodatnu svježinu u kremu možeš dodati i malo limunovog soka ili korice.
Za svečaniji izgled, zrna nara možeš preliti tankim slojem prozirnog preljev-gela.




Leave a Reply