Torta s narom


Slatka čarolija počinje jednim narom. Zrnca poput rubina, malo svježine i kremasta punina spajaju se u tortu koja izgleda kao dragulj na stolu. Uživajte u torti s narom koja donosi eleganciju svakom zalogaju.

Sastojci

ZA BISKVIT:

  • 4 jaja
  • 150 g šećera
  • 150 g brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 50 ml ulja
  • 1 žličica arome vanilije

ZA KREMU:

  • 400 ml vrhnja za šlag
  • 250 g mascarponea ili krem sira
  • 100 g šećera u prahu
  • 200 ml soka od nara (svježe iscijeđenog ili 100% soka)
  • 1 Dolcela želatina (listići ili u prahu)

ZA PRELJEV OD NARA:

  • 200 ml soka od nara
  • 2 žlice šećera
  • 1 žličica gustina (razmućena u malo vode)

Priprema

1. biskvit

  • U zdjeli miksajte jaja i šećer dok ne postanu pjenasti.
  • Dodajte ulje i vaniliju.
  • Prosijte brašno i prašak za pecivo te lagano umiješajte.
  • Ulijte u kalup i pecite 20–25 min na 180°C.
  • Ohladite u potpunosti.

2. KREMA

  • Vrhnje za šlag izmiksajte do pola.
  • Dodajte mascarpone i šećer u prahu pa izmiksajte do čvrste, glatke kreme.
  • Želatinu pripremite prema uputama i umiješajte u topli sok od nara.
  • Kada se sok malo ohladi, lagano ga umiješajte u kremu.
  • Dobit ćete ružičastu, svilenkastu kremu s osvježavajućim okusom nara.

3. Oblikovanje torte

  • Na ohlađeni biskvit stavite cijelu kremu.
  • Poravnajte i stavite u hladnjak na 2–3 sata da se stisne.

4. PRELJEV OD NARA

  • U lončiću zagrijte sok od nara i šećer.
  • Dodajte gustin razmućen u malo vode.
  • Kuhajte minutu-dvije dok se ne zgusne.
  • Ohladite i nježno prelijte preko ohlađene kreme.

5. završni dodir

  • Pospite obilno zrnima nara za hrskavu svježinu.
  • Po želji dodajte listiće mente.
  • Ostavite još 1 sat u hladnjaku prije posluživanja.

Savjeti

Ako nemaš svježi nar, koristi 100% sok od nara iz trgovine.
Za dodatnu svježinu u kremu možeš dodati i malo limunovog soka ili korice.
Za svečaniji izgled, zrna nara možeš preliti tankim slojem prozirnog preljev-gela.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ostali recepti